Κινούμαι Ηλεκτρικά

Κινούμαι Ηλεκτρικά - Επιδότηση

3 Αυγούστου 2020

Κινούμαι Ηλεκτρικά!

Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με το οικολογικό bonus για την απόκτηση ηλεκτροκίνητων οχημάτων!

Το πρόγραμμα προώθησης της ηλεκτροκίνησης Κινούμαι Ηλεκτρικά αφορά στην επιδότηση της αγοράς ή μίσθωσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και ποδηλάτων. 

Η δυνατότητα αγοράς ή μίσθωσης ηλεκτρικών οχημάτων, με συμμετοχή στο πρόγραμμα υπάρχει από τις 7 Αυγούστου, ενώ από τις 24 Αυγούστου ξεκίνησαν και οι αιτήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» του υπουργείου.

Πιο συγκεκριμένα, η αγορά ηλεκτρικού δικύκλου ή τρικύκλου θα επιδοτείται για το:

  • 20% της αξίας του οχήματος, με ανώτατο ποσό επιδότησης τα 800€.
  • Έκπτωση 400€ για την απόσυρση παλαιού δικύκλου.
  • Έκπτωση 500€ ευρώ για Πολύτεκνους & ΑΜΕΑ.

Για Επιχειρήσεις & Νομικά Πρόσωπα η επιδότηση ισχύει για την αγορά έως 3 οχημάτων (έως 6 οχήματα στα νησιά).

Η διαδικασία της αίτησης: 
Όλα γίνονται ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα http://kinoumeilektrika.ypen.gr, όπου κάνετε εγγραφή με τους κωδικούς του TaxisNET. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και συνοδεύεται από την επισύναψη των απαιτούμενων δικαιολογητικών ανά κατηγορία ωφελούμενου.

  1. Μπαίνετε στο http://kinoumeilektrika.ypen.gr με τους κωδικούς του TaxisNET (τα προσωπικά σας στοιχεία θα είναι ήδη συμπληρωμένα).
  2. Επιλέγετε κατηγορία, μοντέλο και αξία.
  3. Δηλώνετε αν επιθυμείτε οικιακό φορτιστή, απόσυρση ή αν υπάγεστε σε κάποια ειδική κατηγορία.
  4. Επισυνάπτετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά που ζητούνται.

Η αποδοχή της αίτησης θα γίνεται σε χρονικό διάστημα λίγων ημερών και ο ωφελούμενος θα ενημερώνεται άμεσα με ηλεκτρονικό μήνυμα. Στη συνέχεια κι εφόσον έχει πραγματοποιηθεί η αγορά/μίσθωση του οχήματος σας δίνεται η δυνατότητα υποβολής του αιτήματος καταβολής του οικολογικού bonus (επιδότηση).

Ακόμη, παρέχεται η δυνατότητα ενός ενδιάμεσου σταδίου, αυτού του αιτήματος τροποποίησης, στην περίπτωση που ο ωφελούμενος μεταξύ της αρχικής υποβολής και του αιτήματος πληρωμής αποφασίσει να αγοράσει ή μισθώσει διαφορετικό όχημα (της ίδιας όμως κατηγορίας) από αυτό που αρχικά είχε δηλώσει.

Προσοχή. Όπως αναφέρεται, η έκδοση της σελίδας “Κινούμαι Ηλεκτρικά” είναι beta και η πλατφόρμα βρίσκεται υπό διαμόρφωση. Θα είναι πλήρως λειτουργική και διαθέσιμη για να δέχεται υποβολές αιτήσεων από τις 24 Αυγούστου 2020. Παρακαλείστε η δοκιμαστική εγγραφή σας να γίνεται χωρίς την χρήση των προσωπικών σας στοιχείων έως την 24η Αυγούστου.

Χρήσιμες πληροφορίες και Τρόποι επικοινωνίας
Από τις 3 Αυγούστου έχει ξεκινήσει η λειτουργία του γραφείου βοηθείας μέσω του οποίου θα τίθενται ερωτήματα, από τους ενδιαφερόμενους για την επιδότηση, τηλεφωνικά αλλά και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. 

  • Τηλέφωνα: 2131513640, 2131513643, 2131513797, 2131513124 και 2131513139.
  • E-mail: [email protected]
go electric

Go Electric!

Απόκτησε το Super Soco που θέλεις με 0% Προκαταβολή και σε έως 24 Άτοκες Δόσεις!

Scroll to top